Spaghetti z marchwi i suszonych pomidorów <3


Ciało, Przepisy / środa, Luty 28th, 2018

Kochani, czas na pierwszy przepis! <3 Przełom dla mojej osoby, nie ukrywam. Bardzo się cieszę i zapraszam Was do wspólnego RAW GOTOWANIA. Dlaczego RAW FOOD DIET (surowa dieta)? Już niebawem pojawi się wpis wyjaśniający dlaczego i w jakim celu zdecydowałam się spróbować tego sposoby żywienia 🙂

Tymczasem zapraszam Was na spaghetti z surowej marchwi w sosie z suszonych pomidorów. Bardzo szybko, bez gotowania, smażenia czy pieczenia. OBIECUJĘ, ŻE JEST PRZEPYSZNIE I BARDZO ZDROWO 🙂

SKŁADNIKI na 2/3 osoby:

  • marchew – ok. 8 sztuk średniej wielkości
  • 1/1,5 szklanki suszonych pomidorów
  • 3/4 (trzy czwarte) szklanki namoczonych wcześniej pestek słonecznika/ dyni (ok. 1h moczenia)
  • trochę wody – według potrzeby
  • papryka – 1 szt.
  • pomidory – 2 szt.
  • przyprawy: sól, pieprz, trochę miodu dla smaku, oregano, bazylia, itp.

CZYNNOŚCI:

  1. Makaron – jeśli posiadasz specjalną maszynkę do robienia makaronu z cukinii lub marchwi to ją użyj 🙂 Ja nie posiadam dlatego marchew pokroiłam w bardzo cieńkie nitki o długości marchwi.Spaghetti
  2. Sos – do blendera wrzucamy resztę składników: suszone pomidory, świeże pomidory, papryka, przyprawy, pestki dyni/słonecznika. Wszystko razem mieszamy i gotowe 🙂
  3. Łączymy makaron z marchwi z naszym sosem i wedle uznania lekko podgrzewamy lub serwujemy na chłodno (ja tak zrobiłam :), aby nie stracić wartości odżywczych pod wpływem ciepła.No i KONIEC. Szybko, pysznie, kolorowo <3 Jedno z moich ulubionych dań i łączeń smaków słodkiej marchwi z pysznym sosikiem. Zachęcam do przyrządzania i zapraszam do komentowania 🙂

    spaghetti
    spaghetti

Kocham, tulę i całuję Ciebie. Zdrowe jedzonko to więcej energii i radości każdego dnia 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *